קידום אתרים בגוגל - An Overview

וכן, תרשמו בטבלה גם מאיזה עמוד קיבלתם את הרעיון לאותו עמוד חדש כך שתוכלו לחזור אליו ולהוסיף את הקישור הפנימי לעמוד החדש שיצרתם.

מקווה שהצלחתי לענות ולא במעט על השאלה איך לקדם אתרים בגוגל בעצמכם, במידה ויש לכם שאלות נוספות על איך מקדמים אתרי אינטרנט באופן עצמאי אתם מוזמנים לכתוב לי בכל עת!

אז איך מקדמים אתר בגוגל לבד? זה אמנם לא פשוט ודורש הכרות עם כמה וכמה תחומים – וגם ואולי בעיקר משמעת עצמית, סבלנות ומוטיבציה.

למי שלא יודע – גוגל לא שולף את תוצאות החיפוש שלו בזמן אמת מרחבי הרשת, אלא רק תוצאות אשר הוא סרק ואינדקס (=הוסיף לאינדקס), שזה בתכלס אומר – מיליארדים של אתרים ודפים מרחבי הרשת (למרות שיש עולם שלם שלא חשוף לגוגל בכלל אבל זה לעניין אחר לחלוטין).

להשתתף בפורומים רלוונטיים לתחום האתר, לשתף מהידע והנסיון ועל הדרך לזרוק כמה קישורים לעמודי האתר (כל עוד זה משרת את משתתפי הדיון ולא למטרת ספאם טהור).

במהלך העבודה השוטפת, תאמצו בוודאי כלים שונים שיסייעו לכם בביצוע מטלות שונות: מחקר מתחרים וביטויי מפתח, מיפוי קישורים, ביצוע אופטימיזציה לדפי האתר, ניהול משימות, בדיקת מיקומים, ניהול הפרופיל של העסק ברשתות חברתיות, ביצוע אוטומציות, עבודה שוטפת והתנהלות יומיומית וכלים שונים להפקת חשבוניות, הזמנות והצעות מחיר.

בכל אופן, החלטתי לכתוב מדריך קידום אתרים למתחילים ולרכז כמה טיפים עבור כל אותם בעלי עסקים או סתם חבר'ה שבא להם לקדם את האתר שלהם עצמם בגוגל בתוצאות האורגניות.

כמו כן, ייתכנו מצבים שבהם ישתמש המקדם דווקא בהפניה מסוג אחר, כזאת שתאותת למנוע החיפוש שאין עוד טעם בקישור ובדף שאליו הפנה, וכדאי יהיה להסיר אותו מן האינדקס.

כל קישור פנימי (או חיצוני, עליהם ארחיב בהמשך) בנוי מ"אנקור". אנקור זה בעצם הביטוי שמקשר אל אותו עמוד פנימי, למשל, בדוגמא שהבאתי, המילה "אינקובטור" היא בעצם האנקור של הקישור הפנימי.

יש כל כך הרבה סיבות מדוע אתם צריכים להכיר את האתר של הלקוח שלכם טוב, אני אפילו לא יודע מאיזו סיבה להתחיל מאחר ואתם עדיין בשלב מאוד ראשוני של המדריך לקידום אתרים שלי, אז פשוט תסמכו עליי בשלב הזה – אתם רוצים להכיר כל עמוד, פוסט, קטגוריה, מוצר, כותרת, תמונה, וידאו וכו' שיש באתר. הכל!

אולם, ההסכמה הרווחת היא שמנוע החיפוש של גוגל היה רוצה לדרג גבוה אתרים שהם בטוחים לשימוש, שמכילים תוכן איכותי ובעל ערך לגולש, שהם סמכותיים בתחומם ומומחים בתחומם, שהם מותאמים לגלישה ממכשירים ניידים ומציעים חווית שימוש מעולה, נטענים מהר, בעלי תוכן מקורי ולא משוכפל, בנויים בצורה היררכית נכונה ומאפשרים לגולש לנווט בהם בקלות, שהתנהגות הגולשים הקודמים שנכנסו לעמודי האינטרנט האלו מצביעה על שביעות רצון, ועוד מלא פרמטרים שונים שבהם, אנו משערים, שגוגל ישתמש על מנת לדרג את תוצאות החיפוש.

על אופטימיזציה של קידום אתרים בגוגל תקציב הזחילה תוכלו לקרוא במאמר שצורף בקישור.

מדוע המושג הזה קשור בקידום אורגני של אתרים? משום ששיעור ההקלקה של גולשים הוא, ככל הנראה, גם פרמטר של מנועי החיפוש בדירוג של אתרים בדף תוצאות החיפוש. חשבו על זה: אם לגולשים מוצגת תוצאת חיפוש במנוע החיפוש עבור שאילתא שביצעו ורבים מהם בוחרים שלא ללחוץ עליה, יכול מנוע החיפוש לחשוב שהיא אינה נותנת מענה לצרכים של הגולש, ואז לדרג אותה במקום נמוך יותר במורד תוצאות החיפוש.

רציתי לציין לטובה את צוות העובדים המוכשר, תמיד נענים לכל בקשה, סובלניים ונותנים פתרון מקצועי ובנוסף בראש הפרמידה את עשהאל דרייר שתמיד שואף גבוה ללא פשרות והתוצאות מדברות בעד עצמן. יישר כח!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *